Äntligen! Nu har du en möjlighet att tjäna pengar på utrymme du inte använder. Budkeep är en perfekt möjlighet att tjäna pengar på oanvänt utrymme samtidigt som du gör något gott för någon annan, och för miljön!

På vår plattform kan du hyra ut alla möjliga typer av utrymmen, det kan vara ett tomt rum i din lägenhet, en garderob, ett källarförråd, en parkeringsplats, en lada för vinterförvaring av båt eller husvagn, en bit tomt för parkering eller varför inte hyra sommarstugan på lågsäsong?

1. Bli medlem och lägg upp en annons

Det första steget till en bli Budkeeper är att registrera sig som medlem på hemsidan. Det går snabbt och enkelt, och du kan göra det här.

Som medlem kan du annonsera dina förvaringsutrymmen gratis. I annonsen bifogar du bilder och beskriver hur utrymmet ser ut. Var så tydlig som möjligt för dina gäster.

Som värd bestämmer du när du vill hyra ut och specifika regler för ditt utrymme. Om du har frågor om din annonsering så tveka inte att kontakta oss.

• När du är inloggad, klicka på "+Skapa annons". Du tas nu vidare till ett formulär där du fyller i information om ditt utrymme.
  • Välj en lämplig annonstitel. T.ex. "Källarförråd i centrala Stockholm" eller "Rymlig lada för vinterförvaring av båt"
  • Välj ett pris. Priset är per dag. Vid uthyrning dras Budkeeps serviceavgift om 15% av beloppet och resterande summa betalas ut till dig.
  • Lägg till en beskrivning om utrymmet. Är det uppvärmt? Larmat? Hur ofta och när får gästen tillgång till utrymmet? Hur högt är taket i utrymmet?
  • Skriv in hur stort utrymmet är i kvadratmeter.
  • Välj tillgång till utrymmet. Får gästen en egen nyckel och kan komma åt utrymmet hela tiden (Fullständig tillgång) eller ges tillgång när du är med? (Begränsad tillgång).
  • Kryssa i vad utrymmet är lämpligt för. För ett litet källarförråd är det i detta fall t.ex. flyttlådor, kläder och cykel. För ett rum i en lägenhet kan det vara flyttlådor, kläder, möbler och stora prylar. För en parkeringsplats är det bil.
  • Fyll i plats. Du behöver inte skriva en exakt adress. För ett utrymme vid medborgarplatsen är "Södermalm" tillräckligt. Du gör som du vill.
  • Lägg till bilder som motsvarar det faktiska utrymmet. Bättre bilder ger fler bokningsförfrågningar!
  • Spara annons. Voilá! Din annons är nu publicerad.

Viktigt är att du direkt efter detta gå in på dina kontoinställningar till fliken "Betalning" och fyller i "Utbetalningsinställningar". Detta är för att du skall kunna ta emot betalningar och bokningar från eventuella gäster.

2. Få förfrågningar

Gäster skickar bokningsförfrågningar och kontaktar dig genom hemsidan. Du kommer att få ett e-postmeddelande när du har fått en förfrågan. Som värd väljer du vem som ska hyra ditt utrymmet. Genom chatten reder ni ut eventuella frågor.

• Känns allt bra med en potentiell gäst kan du välja att acceptera förfrågan.

Gästen debiteras nu ett preliminärt belopp för hela hyresperioden.

• Tillsammans kommer ni överens om en tidpunkt och ett datum för inflyttning.

3. Tjäna pengar

Vid dags för inflyttning så tänk på att ha med nycklar eller dylikt som kan behövas för att använda utrymmet. Välkomna din gäst. Ta gärna en bild på utrymmet med gästens prylar i, dokumentation kan vara till bra hjälp i eventuella tvister.

• När gästen har fått tillgång till utrymmet och ni bekräftat detta via plattformen så börjar du tjäna pengar!
  • Vi betalar ut pengarna till dig några dagar efter inflyttning har skett och stämt av så allt gått rätt till.

Extra: Att tänka på

Försäkringar

Vi rekommenderar att du pratar med ditt försäkringsbolag om utsträckningen av ditt utrymme som du planerar att hyra ut. För uthyrning av ett utrymme inuti din bostad eller direkt kopplad till din bostad (t.ex. ett källarförråd) så är det viktigt att du har hemförsäkring då detta skyddar dig mot eventuella skador på ditt utrymme.

Referenser

Budkeep bygger på förtroende. Genom att ta hand om din gäst väl så ökar dina chanser till att få ett bra omdöme, vilket höjer möjligheten att framöver hyra ut dina utrymmen och till ett högre pris.

Support

Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss. Vi försöker svara på ditt meddelande så snabbt vi kan! Du kommer enkelt i kontakt med oss genom live-chatten nere till höger eller via epost, hej@budkeep.com, vill du hellre prata med oss i telefon når du oss på 079-341 40 72 eller skicka ett meddelande och be om att bli uppringd.